Dela ditt innehåll via sociala medier

Du har kanske sett att du enkelt kan dela innehåll på olika webbplatser via sociala medie-plattformar som Facebook, Twitter och LinkedIn? Det kan till exempel gestaltas i form av en dela-ikon och därefter olika alternativ eller att de olika plattformarnas logotyper visas direkt som ”dela-knappar”.

Vad är dela-knappar och var används dessa?

Dela-knappar är till för att dela innehållet på en hemsida vidare till andra ställen på Internet och används på alla möjliga typer av hemsidor. Allt från stora nyhetssajter till webbutiker och privata bloggar och ofta i samband med ett blogginlägg, en nyhet eller en produktsida syns dessa knappar.

Varför ska vi använda dela-knappar på vår sajt?

Du vill säkert att innehållet på din hemsida ska nå fler ögon? Att ha till exempel dela-knappar under varje inlägg du skriver gör det lättare för hemsidans besökare att dela innehållet vidare. Om en person läser något på din sida som den vill sprida på ett enkelt sätt underlättar du spridningen genom att ha knapparna på plats.

Ett par snabba klick så kan läsaren dela med sig av ditt innehåll och potentiellt många fler får upp ögonen för det innehåll du skapat. Har du ett intressant innehåll kan du via dessa knappar skapa stor spridning utan att investera pengar i till exempel facebook-annonser eller så ser du det som ett gott komplement till dina annons-kampanjer.

Hur installerar du dela-knappar?

Om du tycker ovanstående låter bra kanske du fortfarande undrar över hur du ska gå tillväga? Låt oss gå igenom ett par steg hur du kan göra för att få detta på plats:

1. Välj ett WordPress-tillägg och installera det

Ett sätt att göra det på är att installera ett tillägg som tillför just denna funktionalitet. En rekommendation är att ta en backup av sajten innan du lägger till det nya pluginet för att få en återställningspunkt där du vet att sajten fungerar felfritt.

Det finns en uppsjö av olika tillägg för att implementera dela-knappar men ett alternativ vi vill rekommendera i skrivande stund är MashShare.

2. Konfigurera tillägget

Utför de nödvändiga inställningar som krävs för att knapparna ska visas och fungera så som du eftersträvar: till exempel i samband med vilken typ av innehåll (inlägg, sidor och/eller specialanpassat innehåll?), var på sidorna knapparna ska visas och vilka plattformar som ska vara tillgängliga att dela via.

3. Aktivera utökad funktionalitet

En del tillägg, så som ovannämnda MashShare, har extra funktionalitet som kan aktiveras i form av så kallade add-on:s. Det kan till exempel vara att utöka antalet plattformar du har att välja mellan som ska visas som dela-knappar på sajten.

4. Testa att det fungerar och börja sprid innehållet!

Testa innehållet på till exempel en opublicerad sida eller om du har tillgång till en så kallad staging-miljö. När du är nöjd är det dags att publicera och låta spridningen av ditt innehåll ta fart på riktigt!

Och om du inte vill göra allt det här själv?

Då kontaktar du oss så hjälper vi er med det, klicka här för att komma i kontakt med oss.

presentation

We also recommend

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo…

Read More

Frågor och svar med Datainspektionen inför nya Dataskyddsförodningen (GDPR)

I samband med att Dataskyddsförordningen, eller GDPR som den också kallas, den 25:e maj 2018 ersätter Personuppgiftslagen (PuL) är det många frågor som väckts hos en stor grupp webbpublicister. Det här blogginlägget (som kanske resulterar…

Read More

Vad är HTTPS och varför ni bör gå över till det

Du har kanske nyligen sett varningar i din webbläsares adressfält om att er hemsida inte är säker? Det är inte att er hemsida har blivit mer osäker från en dag till en annan, utan snarare…

Read More