Hoppa till innehåll

Hur ofta ska man tekniskt sett uppdatera sin WordPress-sajt?

Hur ofta ska man tekniskt sett uppdatera sin WordPress-sajt?

Jag har vid något tillfälle svarat ”så ofta som möjligt”. Och det är ju, i ärlighetens namn, inte den mest givande indikationen.

Men låt mig då istället säga det så här: sätt upp automatiserade processer som löpande checkar av när det finns nya uppdateringar att göra och att du blir meddelad om detta på ett ställe som passar dig, till exempel på Slack eller via e-post.

Då behöver du inte fundera på när, utan systemet du har på plats kommer att berätta det för dig eller till och med utföra uppdateringarna per automatik.

Kör gärna uppdateringarna i en ”dry run” först för att kontrollera eventuella kompatibilitetsproblem – samt: ha någon sakkunnig nära till hands. 

För hur mycket du än kan automatisera och bygga processer kommer du ibland behöva en expert som hands-on justerar något i koden (som till exempel vid nya PHP-versioner). 

Och varför är ens det här med WordPress-uppdateringar relevant överhuvudtaget? Det är för att WP är ett system du tekniskt sett löpande behöver underhålla för att hålla sajten säker, funktionell och med bibehållen prestanda.

Vi kallar denna typ av WordPress-underhåll för att ”Be Proactive” eftersom det, som med så mycket annat, är bättre att föregå problemen innan de ens hinner uppstå. 

Håller du med?

Author: Joakim Fröberg
Go Back